8 juli 2019

De pers over ‘In de schaduw van Napoleon’

WTV-reportage, 7 juli 2019

Maar regisseur Jef Mellemans en dirigent Aaron Eggermont hebben de Belgische première in goede banen geleid. Stefaan Vandenbroucke uit Tielt speelt de hoofdrol in de musical In de schaduw van Napoleon. Met in totaal 200 uitvoerders zorgt de koninklijke harmonie Eendracht Aalbeke voor een totaalspektakel in de unieke omgeving van Houtimport Vandecasteele. Bekijk het videoverslag hieronder.

Made in West-Vlaanderen, 7 juli 2019

Vandecasteele Houtimport helpt totaalspektakel rond Napoleon organiseren

Krant van West-Vlaanderen Online, 7 juli 2019

Het Laatste Nieuws Online, 7 juli 2019

Klik hier voor een selectie van reacties.

8 juli 2019

9 Comments on “De pers over ‘In de schaduw van Napoleon’

Axel Ronse
7 juli 2019 at 15:29

De voorstelling gisteren was subliem! In alle opzichten, cast, orkest, koor, locatie, onthaal… Namens het ganse stadsbestuur enorme proficiat aan Harmonie Aalbeke! Zeer trots!
(Axel Ronse, schepen van cultuur)

Bert Appermont
7 juli 2019 at 15:35

Mooie, indrukwekkende en sfeervolle vertolking van ‘In the Shadow of Napoleon’ in Aalbeke. Een hele dikke proficiat aan alle solisten, koor, de koninklijke harmonie Eendracht Aalbeke, dirigent Aaron Eggermont, regisseur Jef Mellemans, alle figuranten en organisatie!!!
(Bert Appermont)

Mieke, De Kortrijkse Schouwburg
8 juli 2019 at 15:34

We konden zaterdag genieten van een mooie productie, in een bijzondere locatie, tot in de puntjes georganiseerd. Een huzarenstukje voor een amateurvereniging, maar jullie hebben dit met glans gerealiseerd. Ik was onder de indruk van de muzikale prestatie. Straf om zo’n grote groep mensen naar dit resultaat toe te leiden. Een dikke proficiat aan alle spelers, medewerkers en in het bijzonder aan jullie gedreven dirigent die dit geheel muzikaal in goeie banen heeft geleid. Ik hoop dat jullie kunnen nagenieten van een meer dan geslaagd weekend en dat de vele positieve reacties jullie goesting geven om verder te blijven uitpakken met verrassende producties.
(Mieke, Kortrijkse Schouwburg)

Elsy
8 juli 2019 at 15:36

Ik zou jullie toch nog eens willen bedanken voor het organiseren van de musical.
Maar zeker ook voor al het werk dat zovelen van jullie verricht hebben. Ik heb genoten van eens goed te kunnen doorzingen, op niveau, maar vooral om samen met zoveel anderen iets moois te creëren en uit te voeren. De manier waarop alles geleid werd, aangeleerd werd en gebracht werd naar het eindniveau en dit op een rustige positieve manier: super!
Tijdens de uitvoering was het ook genieten om Aaron met zoveel passie te zien dirigeren en dit zonder de vaak voorkomende “gestjes” om het publiek naar de dirigent te laten kijken . Een waardige dirigent dus! En niet te vergeten, het zangtalent binnen jullie harmonie! Prachtig! Hoeveel geluk wij hadden met de mensen van Bellegem om te kunnen aansluiten bij het koor van Aalbeke, we werden er heel goed ontvangen en hebben er altijd een heel goed gevoel bij gehad. Ook daarvoor mijn gemeende dank! Zo, dit moest me , met plezier, van het hart. Ik word nog iedere morgen zingend wakker met “ tel niet, tel niet de jaren…” maar dat zal ooit wel stoppen zeker? Dankbare groetjes,
(Elsy, koor Bellegem)

Linda De Ridder
11 juli 2019 at 18:45

Toen Xavier in december vroeg of ik geen goesting had om figurant te zijn in een musical zei ik spontaan ja. Niet wetende wat er op mij ging afkomen.
De tweede vergadering kwam Jef naar me toe en zei “ik heb een rolletje voor jouw!” Ik had nog nooit op het podium gestaan laat staan acteren. Maar dank zij Jef en de anderen figuranten heb ik een heel mooie tijd beleefd.Heb heel wat nieuwe, toffe en prachtige mensen leren kennen. Bedankt aan iedereen maar vooral Jef, Aaron en zeker Griet die de bal aan het rollen bracht! Duizend maal dank je wel!

Philippe D.
12 juli 2019 at 15:24

Gisteren naar de voorstelling geweest,….. Schitterend, ene kippevelmoment na het andere, adembenemend,…. Chapo over de ganse lijn, van logistiek, omgeving, solisten koren, ……………de volledige organisatie. Een dubbele chapo voor de dirigent en uitvoerders
(Philippe D.)

Familie V.
12 juli 2019 at 15:31

We hebben genoten, van het begin tot het einde.
Een fantastische musical met een fantastische cast, van stewards tot muzikanten, koor en /zanger/acteurs. Prachtig. Blij dat we er bij konden zijn. Bedankt!
(familie V.)

Fries
12 juli 2019 at 15:32

Proficiat voor het indrukwekkende prachtspektakel dat jullie brachten! On-voor-stel-baar mooi.
(Fries)

Patrick D.R.
12 juli 2019 at 15:33

Proficiat aan iedereen die heeft meegewerkt aan deze productie, ook achter de schermen. Topvoorstelling met verscheidene kippevelmomenten!!!
(Patrick D.R.)