Missie

Wij willen een harmonieorkest zijn dat op een kwaliteitsvolle manier muziek instudeert en dat zich presenteert aan een zo ruim mogelijk publiek.

We doen dit op een manier die zowel voor de muzikanten als voor het publiek een muzikaal en sociaal aangename en verrijkende ervaring is.

Wij streven er naar om, zoals dat in de continue opgang sinds de oprichting van de harmonie altijd het geval is geweest, muzikaal toonaangevend te zijn en te blijven in de regio Kortrijk.

Visie

Onze vereniging brengt muzikanten samen die er voor kiezen om kwalitatieve muziek voor harmonieorkest te brengen en dit met de nodige ruimte voor sociale contacten.

Alle leden engageren zich er toe om deze optie naar best vermogen te realiseren

Repetities

De repetities vinden plaats elke vrijdagavond in het repetitielokaal in de Lauwsestraat 46 (achter het Skut).

Ter voorbereiding van een concert of uitvoering kunnen er uitzonderlijke (groeps)repetities zijn. De repetities worden als volgt ingedeeld:

• Repetitie Mini’s: 18 u. tot 18.45 u.
  • Repetitie Jeugdharmonie: 19 u. tot 20.15 u.
  • Repetitie harmonie: 20.30 tot 22 u.
Lid worden?

In principe kan iedereen met voldoende muzikale bagage lid worden.

• De Mini’s kunnen starten van zodra men een instrument bespeelt, mits begeleiding van een muziekleraar.
  • Wanneer een jonge muzikant de lessen volgt in Lagere 3 (dus 2de jaar instrument), mag hij/zij na nieuwjaar lid worden van de jeugdharmonie.
  • Als (jeugd)muzikant kan je lid worden van de harmonie wanneer je 15 jaar geworden bent en als je gestart bent met Hogere 1.