1 augustus

Onze jarigen krijgen bij het ontbijt een extraatje van het hotel: een ‘vroeg’ stukje taart met het noodzakelijke kaarsje. De instrumenten komen vandaag niet naar boven. Op het programma staat een (welgekomen, want het wordt warm, zeer warm) uitstapje naar Aqua Village, een waterpretpark in Cecina Mare aan de westkust van ItaliĆ«. Een indrukwekkend complex waar iedereen zich best weet te amuseren, zelf al moet er voor bepaalde glijbanen drie kwartier worden aangeschoven.

Enkele ‘minder water-enthousiastelingenĀ laten zich naar een wijnbedrijfje brengen om er een reeks lokale producten te proeven. Plots loopt een en ander mis: een foute communicatie tussen chauffeur en gps stuurt de bus een verkeerde richting uit, zodat de wachtenden bij Aqua Village heel wat later dan verwacht kunnen worden opgepikt. De voorziene tussenstop in Pisa wordt geschrapt om tijdig voor het avondmaal terug in Montecatini te geraken.

Aqua Village

En dan meldt de festivalorganisatie ons dat er een ‘hittealarm’ wordt afgekondigd en dat de dagtemperaturen de komende dagen nog hoger zullen klimmen. We besluiten om een aantal geplande activiteiten te herschikken, ja zelfs te annuleren. Morgen vertrekken we heel wat later naar Firenze. Maar, ons concert op de piazza del Signoria vindt zeker plaats.