4 augustus

We pakken alles in en verhuizen, na een laatste zwempartij, van Montecatini naar Crema. Dat is een stad nabij Milaan, waar we verwacht worden voor onze vierde en laatste concert. Wel niet zonder eerst Pisa aan te doen. De scheve toren blijft een topper van het massatoerisme. Maar inderdaad, iets dat je gezien moet hebben. Na een snelle hap, worden alle toestellen die foto’s kunnen maken, bovengehaald.

JEA aan de Torre di Pisa.

Drie uur later rijden we Crema binnen. Het Parkhotel is een ‘upgrade’: ⭐️⭐️⭐️⭐️ met heel ruime kamers. Eten doen we in een nabijgelegen pizzeria.

We wandelen een kwartiertje naar de San Bernardinokerk. Want ons concert zullen we voor het eerst binnen uitvoeren. De mooie barokkerk voelt aanvankelijk fris aan, maar het hittegevoel is ook daar niet ver weg. Naast wat familieleden van een muzikant mogen we ook de plaatselijke schepen van cultuur verwelkomen. Zo’n 170 mensen vullen de kerk voor de helft. De organisatoren vinden dit best veel, want in Italië is nu ook de vakantie volop begonnen en dan ontvluchten velen de steden. De jeugdharmonie doet opnieuw wat van haar wordt verwacht: een begeesterend concert brengen.

Een laatste keer onze vrachtwagen inladen. Toch een apart gevoel wanneer de laadbrug dichtgaat, om pas zondagmiddag in Aalbeke opnieuw open te gaan… We sluiten de dag af door met de hele groep nog iets te gaan drinken.

Concert in de San Bernardinokerk in Crema