Stan Christiaens

Dirigent JEA

Stan Christianes startte op achtjarige leeftijd met zijn eerste trompetlessen bij Rik Stevens aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord in Tielt. Via zijn leerkracht trad hij toe tot jeugdharmonie The Young Ones en werd al snel lid van de Koninklijke Harmonie Vermaak Na Arbeid Tielt. Hij studeerde af aan de stedelijke academie met grootste onderscheiding en nam in hetzelfde jaar ook deel aan de Vlamo solistenwedstrijd waar hij eveneens een grootste onderscheiding behaalde. Vandaag zet hij zijn trompetstudies verder in het hoger onderwijs bij Steven Devolder aan de School of Arts departement Conservatorium in Gent.

Naast zijn studies is Stan actief in tal van orkesten, waaronder Brassband Leieland, Stadsfanfaren Izegem en het Gildemuziek van Roeselare. Ook versterkt hij regelmatig in andere verenigingen, zoals bijvoorbeeld het Bevers Harmonieorkest

Sinds begin 2016 heeft Stan de muzikale leiding over Jeugdharmonie Jong Eendracht Aalbeke.