Dirigent harmonie

Aaron Eggermont

Aaron Eggermont

Aaron Eggermont (1986) studeerde in 2004 af aan het Sint-Alloysiuscollege in Menen. In datzelfde jaar behaalde hij aan de academie voor Muziek en Woord Menen zijn diploma trompet met de grootste onderscheiding. Hij behaalde ook een diploma voor het vak Harmonie-Schriftuur.

Aaron vervolgde zijn muzikale studies aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij Steven Devolder en studeerde in 2010 af als master in de Muziek. Hij behaalde er ook zijn diploma Lerarenopleiding met onderscheiding. Aaron volgde vijf jaar inleiding in de directie, eerst bij Wim Belaen en daarna bij de gerenommeerde dirigent Dirk Brossé.

Momenteel is Aaron dirigent bij de Koninklijke harmonie Eendracht Aalbeke waarmee hij zich in 2016 bevestigde in ere-afdeling met grootste onderscheiding. In 2017 werd het orkest onder zijn leiding geselecteerd als één van de vijftien provinciaal erkende muziekgezelschappen. Als dirigent was hij ook actief bij KHC Kunst naar Vermogen Moorsele, Jong Eendracht Aalbeke en de Jeugdharmonie uit Geluwe. Aaron fungeert vaak als gastdirigent bij verschillende producties en Play-Ins.

Als trompettist volgde Aaron diverse masterclasses bij o.a. Mathias Höffs, Uwe Koller, Bo Nilsen en Manu Mellaerts. Als muzikant was hij verbonden aan Metropole Brassband (Antwerpen), Brassband Gent. Momenteel is hij actief bij o.a. Brassband Leieland en verschillende hafabra-orkesten in Vlaanderen.

Sinds 2010 geeft Aaron les Muziek en Artistieke Vorming aan het Sint-Pauluscollege Wevelgem.