Dirigent JEA

Stan Christiaens

Dirigent jeugdharmonie

Stan Christiaens startte op achtjarige leeftijd met zijn eerste trompetlessen bij Rik Stevens aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord in Tielt. Via zijn leerkracht trad hij toe tot The Young Ones, het jeugdorkest van de Koninklijke Harmonie Vermaak Na Arbeid Tielt, en werd al snel lid van het harmonieorkest zelf. Hij studeerde af aan de academie met grootste onderscheiding. Vandaag zet hij zijn trompetstudies voort in het hoger onderwijs bij Steven Devolder aan de School of Arts departement Conservatorium in Gent. Daar volgt hij ook een minor Directie bij docent Dirk Brossé.

Naast zijn studies is Stan actief in tal van orkesten en versterkt hij regelmatig bij andere verenigingen. In Tielt is hij de hoofdverantwoordelijke van The Young Ones en vormt er zo de link tussen het bestuur en een bloeiende jeugdwerking.

Begin 2016 kreeg Stan de muzikale leiding over jeugdharmonie Jong Eendracht Aalbeke en sinds maart 2017 is hij ook jeugddirigent bij de Koninklijke Harmonie Vreugd in Deugd Meulebeke. Sinds juni 2018 hanteert hij het dirigeerstokje bij de Koninklijke Harmonie De Bie Rekkem.

Sinds december 2019 staat Stan in voor de lessen Muziek in de Wingense Vrije Basisscholen Wildenburg en Sint-Jan en in Tielt geeft hij Muzikale Opvoeding in Handelsinstituut Regina Pacis.